08-519 475 10 info@sfvf.eu

Många verkstäder och tekniker oroas över den tekniska utvecklingen som leder till ny och högre kompetens för att utföra reparationer på fordon.

– I takt med utvecklingen kommer det också lösningar för hur vi ska kompetensutveckla oss. Utvecklingen för kompetensutveckling har jag personligen visat för Nationella programrådet och Skolverket, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

Sätt på dig ett par VR-glasögon och kan du plocka isär bilen, se var olika komponenter sitter, se reparations anvisningar, kopplingsschema och så vidare. Du som är intresserad av ny teknik och hur verkstäderna kommer att kompetensutvecklas, kom till Inspirationsdagen den 12 oktober och se och hör när Bosch pratar om Augmented Reality for the automotive workshop.

– Samtidigt som kostnaden sjunker och vi lär oss den nya tekniken på ett helt nytt sätt har gymnasieskolan möjlighet att hänga med i utvecklingen. Jag kommer visa en film för Skolverket och ledamöterna där. En av fördelarna för våra medlemmar i SFVF och Verkstadsföretagarna är att vi kan teknik, har förståelse för framtida krav och kan vara behjälplig med lösningar, säger Bo Ericsson.

Det är inte bara för fordonsreparationer som den nya tekniken används eller kommer användas. Du kan även ”köra” bilen virtuellt, fälla säten, öppna motorhuven, kolla bagageutrymmet – ja, det finns egentligen ingen bortre gräns för vad man kan göra.

– Nu kan vi också visa unga människor har kul, intressant, utvecklande och häftig fordonsbranschen är, säger Bo Ericsson.

På bilden går Bo Ericsson igenom en växellåda med VR-glasögon.