Verkstadsföretagarna

 

 

 

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) har startat den nya arbetsgivarorganisationen Verkstadsföretagarna för verkstäder och knutit avtal med Sinf

Vi på Verkstadsföretagarna vet hur det är att arbeta på en verkstad för fordon och det anser vi är en styrka.

Genom samarbetet med Sinf kan vi leverera en modern och professionell arbetsgivarservice. Sinf, eller Svensk Industriförening Sinf som de egentligen heter, levererar råd och stöd till mindre och medelstora företag inom mer än 20 branscher. De är en service- och arbetsgivarorganisation som är specialiserade på mindre och medelstora företag. Rådgivningen handlar dels om att lösa akuta problem, dels om att skapa långsiktiga lösningar på återkommande frågor. Den stora skillnaden jämfört med andra arbetsgivarorganisationer är att du även får hjälp med affärsjuridiken, affärsutveckling och företagandets frågor. Du som ansluter dig kan kontakta dem hur ofta du vill för rådgivning till en fast kostnad.

Företag som är anslutna till Sinf kan själva välja om de vill arbeta utan kollektivavtal, ha hängavtal eller teckna kollektivavtal. Vilket som är det optimala valet avgörs av det enskilda företagets förutsättningar.


Vad kan Verkstadsföretagarna hjälpa till med?

Se och lyssna till vår nya broschyr här …som ger dej svaren!

 

Kompetensförsörjning och teknikutveckling

SFVF och Verkstadsföretagarna har sina styrelsers uppdrag att snarast och med kraft engagera sig i kort-och långsiktiga aktiviteter som tryggar återväxten av den tekniska personalen vid medlemsföretagen.

Med erfarenhet från över 30 år som rekryteringsansvarig inom motorbranschens olika organisationer är Benny Wallin nu utbildningsansvarig hos Verkstadsföretagarna.

 

För att tydliggöra och samla våra aktiviteter har vi startat Fordonsproffs – Branschutbildningar som vårt varumärke.

 

Se filmen nedan för information om Utveckling av APL.

 

Mer information hittar du här »