08-519 475 10 info@sfvf.eu

Vi anser att 2019 – 2020 bör vara ett juridikens år och planerar att utföra över 25 juridikutbildningar, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening. 

För branschens, kundernas och verkstädernas bästa, höll Bo Ericsson från SFVF en juridikutbildning i Arlanda stad för drygt 50 MC-handlare som har en verkstad.

 Att generalagenterna Honda och Suzuki tar greppet att utbilda samtliga sina verkstäder i juridik, för att möta marknadens krav är riktigt bra, säger Bo Ericsson.  

Det är viktigt att känna till vilka lagkrav som ställs på en verkstad och i enlighet med Verkstadens Reparationsvillkor. Dessa reparationsvillkor ”sneglar” nu även MC-verkstäderna på.

Förutom att ge alla verkstäder en juridisk utbildning, tar vi alltid upp frågor som rör vanliga misstag på verkstäder. Under utbildningen ställde deltagarna frågor om Konsumentköplagen och Konkurrenslagen samt avtalsrätt. Det kändes bra att även kunna svara på dessa, säger Bo Ericsson.

Betyget för utbildningen gavs av Niklas Lindell som är ansvarig generalagent för Honda och Suzuki med ett enda ord; Världsklass! Det kändes väldigt bra, säger en glad Bo Ericsson.

Samtidigt med utbildningarna presenterades och diskuterades olika typer av avtal, som underlättar vardagen för verkstad och bilhandel. SFVF har tillsammans med Bilvision tagit fram en stor mängd avtalsförslag som är anpassade av oss och för oss, avslutar Bo Ericsson.