08-519 475 10 info@sfvf.eu

– Automässan är en väldigt viktig mötesplats för oss för här kan vi möta mekaniker, verkstäder, medlemmar och kolleger, säger Bo Ericsson vd för SFVF och Ordförande för Verkstadsföretagarna. Det blir ett särskilt ”tryck” när nästan alla kolleger i branschen samlas på ett och samma ställe!

Automässan är norra Europas största fackmässa för motorbranschens service- och eftermarknad och därför väldigt viktig att besöka. I Sverige omsätter motorbranschen 65 miljarder kronor varje år fördelat på verkstadsarbete, reservdelar, tillbehör, däck och fälg samt verkstadsutrustning, berättar Bo Ericsson.

Passa på och gå på de seminarier som vi har tillsammans med MRF. Seminarierna kommer bland annat att handla om juridik, framtidens mobilitet och dess konsekvenser för servicemarknaden, arbetsrätt, digitalisering, el- och gasfordon, autonoma fordon samt marknadens utveckling.

För första gången är Verkstadsföretagarna med på Automässan.  Vi arbetar mycket för att skapa bättre förutsättningar för branschen.

Just nu är fokuserar vi på att få flera aktörer att starta Branschskolor i Sverige. Branschskolor har så här långt visat mycket bra resultat när det gäller att få fram nya, välutbildade fordonstekniker och fordonslärare. Det är ganska logiskt eftersom skolan ligger vägg i vägg med en verkstad. På så sätt kan teori snabbt omsättas i praktiken och det har visat sig vara väldigt lyckat, speciellt med tanke på att även fordonslärare snabbt får lära sig den nya tekniken, säger Bo Ericsson

Under Automässan kommer SFVF och Verkstadsföretagarna att arrangera en frågetävling där ett fint pris utlovas, så det är värt att besöka oss i vår monter E02:42.

Vår monter kommer bemannas av 8 – 9 personer dagligen, så vi kan utlova ett gott omhändertagande!

I samband med Automässan publicerar vi Fordonsmagasinet, som är SFVFs nya tidning. Dessutom lanserar vi SFVFs Däckskola och utbildning för kundmottagare och i konsten ”att lyckas med säljet”, säger Bo Ericsson och avslutar med; – Varmt välkomna till oss under Automässan!

 

Klicka nedan och beställ ditt kostnadsfria entrékort