08-519 475 10 info@sfvf.eu

– Det är alltid lika kul att få träffa och berätta vad vi gör för branschen och för våra medlemmar, säger Bo Ericsson vd på SFVF, efter en träff med Ditecs bilvårdare.

Tempot var inledningsvis högt eftersom SFVF arbetar med verkstadsfrågor som till 100% berör Ditecs medlemmar. Bo Ericsson berättade bland annat att Certifierad Verkstad Bilvårdare diskuterades på en föreläsning med den nytillträdde konsumentministern Ardalan Shekarabi.

– Ministern var positiv till SFVF och vårt engagemang för att trygga bilägares köp av tjänster. Vi är ensamma med Certifierad Verkstad som nu också införs inom Husvagnsbranschens Riksförbund. Fler inom branschen kommer följa efter, säger Bo Ericsson.

Extra intressant blev det när Ditecs vd Andreas Kvarnbrink meddelade att Certifierad Verkstad Bilvårdare ska lanseras inom Ditecs alla medlemsföretag. Ditec, som har en egen single brand-lokal hos Training Partner, passade på att lansera hela sitt affärskoncept under dagarna två.

– Frågorna haglade, vilket verkligen visar att det är högt i tak och ett stort engagemang hos deltagarna. Det gillar jag. Många bilvårdare lider av oseriösa rekondföretag. Som branschrepresentant är jag glad att kunna berätta att åtta myndigheter ska verka för att vi får en bättre konkurrens i fordonsbranschen och vi är väldigt delaktiga i det arbetet. Det ska vara konkurrens på lika villkor, säger Bo Ericsson.