08-519 475 10 info@sfvf.eu

En ny rekryteringsfilm från Verkstadsföretagarna blev färdig lagom till sommarlovet.

– Vi fick i februari Skolverkets förtroende att utveckla APL i våra företag och nu har ett stort steg tagits i projektet som kommer att gynna hela motorbranschen, säger Benny Wallin som är projektledare och som med idéer från medlemmarnas styrgrupp skrivit allt från idé till manus.

Filmen, som är cirka fyra och en halv minut lång, är främst producerad för att stärka och utveckla APL i företagen.

– Den kommer att snarast läggas ut på våra hemsidor där den förväntas att användas både som läromedel och ett rekryteringsmaterial. Äntligen en filmprodukt som är framtagen av verklighetsnära och kunnig teknisk personal. Handlingen i filmen avspeglar ett exemplariskt samarbete mellan skola och företag där företagets ”Branschambassadör” spelar en ny viktig roll som ett nytt viktigt kitt i samarbetet, konstaterar Benny.

Bo Ericsson, som är styrelseordförande i Verkstadsföretagarna, jublar över den här verklighetsnära filmprodukten, då den ger en viktig signal till skolor och företag att samarbeta för en framtida överlevnad och kvalitet.

– Nu låter vi alla elever och lärare på våra fordonsskolor och all verkstadspersonal på branschföretagen ta del av innehållet för att se och lära om hur APL kan och måste fungera. Filmen kommer att läggas ut på vår hemsida, verkstadsforetagarna.se, säger Bo Ericsson.

Ett stort tack till alla inblandade i produktionen från bland andra Mekonomen, BéOs Bilservice, Uppsala Yrkesgymnasium och Skolverket.

– Så här tycker våra medlemmar att APL ska utvecklas, säger en nöjd Bo Ericsson.

Här kan du se filmen.