08-519 475 10 info@sfvf.eu

Föraren Petter Solberg berätta om sin entusiasm av fordonselever som något nödvändigt positivt.

Verkstadsföretagarna och SFVF för dialog med Svenska Bilsportförbundet om framtidens mekanikerutbildning där utbildningsavsnitt både ska passa verkstäderna och tävlingsteam.

– Vi har tillsammans med SBF och partnerföretag varit på en deltävling av rallycross-VM i Höljes och där diskuterat och besökt olika tävlingsteam, säger Benny Wallin, utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna.

Nästan i varje tävlingsteam finns före detta elever från fordonsutbildningar, främst anställda under tävlingssäsongen.

– I dag finns problem med att kursinnehållet som är anpassat till fordonsskolor med tävlingstekniker varierar mycket, vilket ställer till tolkningsproblem när eleverna ska anställas i våra verkstäder, säger Benny Wallin.

– Vi är här för att tillsammans med SBF ha som målsättning hitta en gemensam kursplan för dessa skolor. Då vi vet att tävlingsmekaniker är attraktiva för våra företag, ser vi fram mot att hitta en gemensam lösning. För alla våra verkstäder är det här en dold mekaniker- och teknikerreserv vi måste kartlägga och ta vara på, säger Bo Ericsson som är styrelseordförande i Verkstadsföretagen och vd för Sveriges Fordonsverkstäders förening SFVF.

Johan Kristoffersson, världsmästare i rallycross 2017.